Search

Duurzaamheid

De continuïteit van jouw bedrijfsprocessen is onze zorg. We zorgen ervoor dat jij altijd over de juiste middelen, materialen en informatie beschikt. Door zorgvuldig handelen, samenwerken, slimme inkoop, kennisdeling én verduurzamen. Verduurzamen is een belangrijke voorwaarde voor continuïteit. Niet alleen in het ondernemingsbelang, maar in het belang van alles en iedereen. Hier maken we ons hard voor. In samenwerking met onze A-merken bieden we een duurzaam assortiment schoonmaak- en hygiëneoplossingen. Daarnaast werken we op dit moment aan de implementatie van een duurzaamheidsbeleid in lijn met de doelstellingen van ons moederbedrijf OptiGroup.

Sustainable Development Goals (SDGs)

De weg naar ‘Always sustain(able)’ is uitdagend en complex. Verduurzamen gaat niet van de ene op de andere dag. Maar de aanhouder wint. Stap voor stap bouwen we samen met onze leveranciers en klanten aan een duurzamere toekomst. We gaan uit van vijf focusgebieden op basis van de SDGs. We werken aan het verduurzamen van ons assortiment (12-responsable consumption and production), een duurzame en transparante toeleveringsketen (8-decent work and economic growth) en het verlagen van de milieu-impact van onze eigen bedrijfsprocessen (13-climate action). Daarnaast zetten we ons in voor een eerlijke handel (16-peace, justice and strong institutions) en een gelijkwaardige, inclusieve en aantrekkelijke werkomgeving (5-gender equality).

OptiGroup – Sustainability agenda

Duurzame bedrijfsvoering

We streven naar een minimale milieu-impact van onze bedrijfsprocessen. Ons kantoor en distributiecentrum zijn voorzien van ledverlichting en we scheiden ons afval.  Onze energievoorziening komt van 100% windenergie en op het dak van ons pand zijn zonnepanelen geplaatst.

Verder zetten we in op duurzame logistiek. We werken samen met een tweetal duurzame vervoerders en onze eigen vrachtwagens zetten we zo efficiënt mogelijk in. In 2023/2024 zetten we verder in op het reduceren van onze milieu-impact als onderdeel van ons duurzaamheidsbeleid.

Verduurzamen assortiment

Buurman vertegenwoordigt meer dan dertig A-merken. Deze toonaangevende merken hebben een goede reputatie als het gaat om kwaliteit, beschikbaarheid én duurzaamheid. Duurzame innovaties worden altijd direct met ons gedeeld. Hierdoor ben je altijd verzekerd van een actueel, duurzaam aanbod. Andersom ‘voeden’ wij onze partners met informatie uit de markt. Waar lopen onze klanten tegenaan als het gaat om duurzaamheid en welke wensen en behoeften zijn er? Deze wisselwerking is een bewezen succesfactor voor duurzame innovatie. Samen zetten we de transitie naar een duurzamer assortiment in gang.

Always fair

Eerlijk zakendoen op zo’n manier dat iedereen zich prettig en welkom voelt en dat iedereen ertoe doet. Dat vinden we bij Buurman heel normaal, maar helaas laat de praktijk soms anders zien. We zetten ons in 2023 verder in voor eerlijke en ethische handselpraktijken volgens de Code of Conduct van OptiGroup. We richten ons niet alleen op de (toeleverings)keten, maar ook op onze eigen organisatie. Als leverancier van hygiëne- en beschermingsmiddelen weten we als geen ander hoe belangrijk een veilige werkomgeving is. Dat gunnen we natuurlijk ook onze eigen medewerkers. En laten we vooral de funfactor niet vergeten, want als wij fluitend naar ons werk gaan, dan merk jij dat ook.